Direktlänk till inlägg 9 december 2012
Egna Geléhallon
200g frysta hallon
7 gelatinblad
3,5 dl socker
1 dl vatten
3/4 dl honung
1,5 tsk citronsyra
strösocker
1.Lägg bakplåtspapper i en form som är 15X30 centimeter.
2. Tina hallonen och pressa dem genom en sil. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
3. Koka upp vatten, socker och honung till 150 grader. Rör i hallonen och citronsyran.
4. Ta upp gelatinet och smält de i en kastrull. Blanda ner hallonröran.
5. Häll smeten i formen och ställ kallt för att stelna. Skär i bitar och rulla dem i socker.
Lycka till!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
|||
31 | |||||||||
|